Enorme boost in relevant verkeer

Honeymoonshop heeft naast de website een prachtige winkel in Rotterdam en is al meer dan 45 jaar verantwoordelijk voor de trouwkleding van duizenden bruidsparen in Nederland en ver daarbuiten.

Uitgeroepen worden tot beste bruidswinkel in 2014 was het resultaat van excellente service en reviews van vele klanten. Naast een uiteenlopende collectie van trouwbenodigdheden onderscheiden zij zich met hun servicegerichte adviseuses met jarenlange ervaring in de bruidsmode.

Uitdaging
De concurrentie had een voorsprong in de organische zoekresultaten en Honeymoonshop schommelde net onder de vouw. Een topdriepositie kunnen behalen was essentieel. Met Google Ads creëerden zij middels een andere partij redelijk verkeer, maar de kosten (CPA) waren erg hoog.

Oplossingen
Het creëren van creatieve content die zich richt op de doelgroep van bruiden en bruidegoms en zo ‘het feest’ al te laten beginnen met goede tekst was de eerste stap. Dit gaf veel verbeteringen in de informatievoorziening om de vindbaarheid al op een goed niveau te krijgen. Daarmee creëerden wij een platform dat voldeed aan de richtlijnen van Google en middels het plaatsen van diverse links, blogs en artikelen wisten wij nog meer reuring op de website van Honeymoonshop te creëren. Ook nam Smart Internet Media de SEA-campagne over. Deze werd opnieuw gestructureerd en beter aangepast op de juiste doelgroep.

Resultaat
Zoek op trouwjurken en Honeymoonshop prijkt in de bovenste zoekresultaten van Google. De concurrentie krijgt simpelweg het laatste jaar geen vat op deze positie, wat resulteert in een enorme toename, maar liefst van 220%, aan bezoekers die zich laten informeren over de bruidsbenodigdheden voor de mooiste dag van hun leven. De Cost per Acquisition (CPA) van de Google Ads-campagne ging met 67% naar beneden, terwijl het bezoek met 30% omhoog ging. Zo werd de afgelopen twee jaar een significante groei gerealiseerd in een markt die zeker niet makkelijk was.

De middelen die wij hebben ingezet

Search Engine Optimization

Ook net als Honeymoonshop beter vindbaar worden in de organische zoekresultaten? Neem gerust contact met ons op.

Search Engine Advertising

Benieuwd naar onze aanpak wat betreft Google Ads? Eén van onze SEA-specialisten legt je graag uit waarom ook voor jouw website Google Ads weleens erg relevant kan zijn.

 

Conversion Rate Optimization

Heb je al veel relevant verkeer maar blijven de conversies achter? Onze CRO-specialisten doen graag een audit voor je website.